В продължение на седмица ЧЕЗ замерват напрежението в Дупница и Сапарева баня

DenNews.bg
17.10.2013
размер на текста:

Честото спиране на тока ни го обещаха за зимата, но вече започна.

В продължение на седмица ЧЕЗ ще извършва замерване на напрежението по мрежата в Дупница и Сапарева баня. За това се договориха представители на компанията и областният управител на Кюстендил Иван Каракашки.
Повод за проверката пък са множеството сигнали и масово недоволство на абонатите срещу постоянното вариране на силата на тока, което понякога е в такива граници, че най-малкият проблем е, че крушките светват в червено, а основният-че техниката, особено фината, като климатици и други уреди с електроника се разваля.
Каракашки е получил уверение, че замерването ще се извърши със специална апаратура и ще отчита напрежението през цялата следваща седмица, обясни областният за DenNews.bg.
Най-много недоволство срещу ЧЕЗ по този повод има в Дупница, Сапарева баня и Трекляно, посочи той.
Първоначално от компанията предложили замерването да стане за час по обед в работен ден, но това е отхвърлено, тъй като тази информация не би била точна, предвид краткия период на изследването, а и поради факта, че тогава хората са предимно на работа.
Друг проблем разгледан на срещата е цената на ел.енергията, като Каракашки е предложил на фактурата да бъде отбелязано с големи букви колко ни струва дневната и нощна тарифа. „Защото в последно време всички станахме специалисти по тока, но всъщност никой от абонатите не знае какво плаща. Оплитаме се в зелена, кафява енергия и накра не знаем колко всъщност ни е тарифата”, кометира още той.
По повод многобройните жалби на жители на Сапарева баня за честото, почти ежедневно прекъсване на тока, е обсъден вариант за поставяне на превключвател, така че да не се налага спирането на тока в града, всеки път когато се търси и отстранява повреда за курорта Паничище.
„Нормално е в гората да има често проблеми, но не е нормално за това да страдат жителите на цялата община, затова от ЧЕЗ обещаха да бъде предприето разделение с прекъсвач. Проблемът за Сапарева баня ще бъде решен и с изграждането на далекопровода за Самоков, но не зная кога това ще се случи. Тогава ще имат възможност за подаване на енергия от две места, а не да са зависими само от подстанция „Марек”, както е в момента”, каза Каракашки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети