Петима български щангисти се пускат на Световното

DenNews.bg
16.10.2013
размер на текста:

Петима български щангисти ще участват на Световното първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе във Варшава. На пресконференция ръководството на родната федерация изразиха очакванията си за предстоящия голям форум.
„Единственият проблем при нас е, че временното правителството ни финансира само седем състезателя за Световното първенство. От тях Пламен Боев се контузи сериозно, а Мая Иванова преди два дни се разболя и няма да може да се възстанови за състезанието. Отиваме с четири момчета и едно момиче. Пътуваме рано сутринта в неделя", обясни ситуацията генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков, цитиран от БГНЕС.
Треньорът на националния ни отбор Иван Иванов пък се надява на медал, но заяви, че няма да се правят трагедии, ако не спечелим отличие. „Започваме в категория до 56 кг с Асен Мурадов. Неговата подготовка не протече по най-добрия начин, защото му се роди дете и той се ангажира повече с това. При дамите нещата ще се решат на самото състезание. Не трябва да бъркаме никъде тактически. Иван Марков ще се бори за злато. Постиженията му на тренировките са достатъчно добри. Ако стане световен шампион - стане, ако не - не", каза Иванов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети