Насрочиха конкурса за нов шеф на РЗОК-Кюстендил

DenNews.bg
16.10.2013
размер на текста:

Насрочена е дата за провеждане на конкурса за избор на управител на Регионалната здравноосигурителна каса-Кюстендил. След като провеждането на конкурса бе отменено заради пропуски в процедурата при първото му насрочване през лятото, новата дата е 23-и октомври.
Кандидатите за поста са същите, които бяха подали документи и за провалилата се процедура, а именно настоящият директор на Касата в Кюстендил и общински съветник в Дупница д-р Матей Попниколов, първият директор на Здравната каса д-р Сашо Котев и рентгенологът д-р Андрей Стоянов.
Както сме писали, отлагането на конкурса стана с решение на Управителния съвет на НЗОК и след промяна на правилата за провеждане на процедурата. Пропуски бяха открити в обявлението за конкурса във връзка с изискваните документи, които кандидатите трябва да представят спрямо утвърдените от Надзорния съвет; несъответствие между посочените в обявлението изисквания за заемане на длъжността и утвърдената длъжностна характеристика за „Директор на РЗОК“; липса на регламент в обявлението за начина на провеждане на конкурса.
Подадените за първия конкурс документи бяха върнати на кандидатите без да бъдат отваряни и разглеждани.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети