Има набелязан за убийството, запалило Москва с безредици

DenNews.bg
15.10.2013
размер на текста:

Руските власти са разгадали самоличността на предполагаемия убиец на 25-годишен московчанин, чиято смърт предизвика масови безредици и арести в столицата.
Полицията вече е предприела следствени действия за задържането на Орхан Зайналов, който е родом от Азербайджан.
25-годишният етнически руснак Егор Шчербаков бе убит пред очите на приятелката си в четвъртък през нощта в предградието на Москва „Бирюлево”. Твърди се, че убиецът - с кавказка външност, се присмял на момичето и младежът се засегнал; двамата се сбили и руснакът бил фатално прободен в сърцето с нож.
Протести на местни жители прераснаха в неделя в погроми над търговски обекти, където работят имигранти, и в сблъсъци с полицията, в които според медиите са участвали и руски националисти. Съобщено бе за над 1200 задържани, 70 от които ще бъдат съдени за административни правонарушения, а трима - за хулиганство.
Заподозреният вече се издирва за друго убийство в Азербайджан, информира началникът на московското полицейско управление Анатолий Якунин, цитиран от РИА Новости.
Според телевизия НТВ Зейналов е живеел в Русия без редовни документи и неведнъж е бил задържан, тъй като носел оръжие. Днес столичният кмет Сергей Собянин настоя да бъде засилена борбата срещу нелегалната миграция в Москва.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети