Нефтохимик се отказва от “А” група, Спартак Вн – от “Б”

DenNews.bg
14.10.2013
размер на текста:

Тежки дни настъпват за българския футбол, след като два професионални клуба не мога да продължат участие в първенството. Нефтохимик официално напуска "А" група, а освен това отборът може да обяви фалит, ако не се намери основен спонсор до края на деня. За това призна изпълнителният директор на бургазлии Костадин Джамбазов пред burgasnews.com.
"Търсим вариант отборът да завърши сезона, но ситуацията е много трудна. Тази агония продължи прекалено дълго. Нямаме финансови ресурси да доиграем мачовете до края на сезона. Аз самият вече загубих надежда, но съм длъжен да опитам всичко. Никой не иска да ни влезе в положението", обясни с тъга Джамбазов.
В същото време и Спартак Вн е пред отказване от “Б” група. Съдът наложи запор на сметката на “соколите”, информира Sportline.bg. Причината е, че клубът дължи пари на няколко фирми за охрана и различни видове услуги. Освен това доста от футболистите, играли в отбора през миналия сезон, съдят "соколите" за неизплатени заплати. Дело са завели най-малко 11 играчи, като първото от тях е насрочено за началото на следващия месец. Футболистите с изненада са разбрали, че сметките са запорирани, тъй като варненският клуб дължи пари освен на физически и на юридически лица. За това се очаква и настоящите състезатели на тима да се обърнат към "Темида".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети