В сряда и четвъртък разглеждат и гласуват втория вот на недоверие

DenNews.bg
14.10.2013
размер на текста:

Вторият вот на недоверие внесен от ГЕРБ срещу правителството ще се обсъжда в сряда и ще се гласува в четвъртък, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков.
Новият вот на недоверие беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е "за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата".
При внасянето му в деловодството на парламента, бившият регионален министър Лиляна Павлова обяви, че мотивите към искането на вота са преди всичко в цялостното усещане за провал в политиката за регионално развитие и инфраструктура.
Мотивите са формулирани в осем категории.
- провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделните региони;
- блокиране на инвестиционния процес;
- провал при усвояването на средствата от ЕС;
- липса на визия по отношение на мерките за енергийна ефективност на регионално ниво;
- провал в сектор ВиК;
- липса на политика за пътната инфраструктура и липса на ясна визия и воля за реализация на големите проекти;
- липса на политика за концесиониране на морските плажове, както и безпринципното освобождаване на висшия експертен потенциал на министерството на регионалното развитие.
"Целта на този вот не е смяната на един министър, а промяна на държавната политика в този сектор, като отговорността за състоянието му е преди всичко на премиера и на правителството като цяло", декларираха в четвъртък от ГЕРБ.
Първият вот на недоверие внесен от ГЕРБ не успя, след няколко дни процедурни хватки и дебат, в който вносителите не участваха.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети