Ето какво трябва да се случи, за да се класира България на бараж за Световното

DenNews.bg
12.10.2013
размер на текста:

Българският национален отбор по футбол все още има шансове за класиране на бараж за Световното първенство, въпреки снощната загубата от Армения с 1:2. Нашите задължително трябва да бият Чехия във вторник, за да завършим на второ място в групата. Ако спечелим само с един гол разлика, Дания трябва да разгроми с 8:0

Вариантът България да стигне до баражите за Бразилия 2014 е следният:

* България задължително да бие Чехия с три гола разлика или 5:3, ако Словения завърши 0:0 при гостуването си на Швейцария.
* Норвегия да победи Исландия в другия възлов двубой от същата група.
* Словения да завърши наравно при гостуването на Швейцария.

Тогава Словения ще завърши на второ място в групата пред Исландия, тъй като двата отбора ще имат по 16 точки, но балканците ще са с по-добра голова разлика спрямо исландската. От актива на Словения ще бъдат извадени двете победи над Кипър. Така Миливое Новакович и компания ще останат с 10 точки в класацията на вторите отбори, които се борят за бараж, колкото ще има и България при победа над Чехия. Нашите обаче ще имат по-добра голова разлика, тъй като в момента словенците имат съотношение между отбелязани и допуснати голове 10:9, а "трикольорите" при победа с три гола над чехите ще са с голово съотношение 9:7, т.е. +2.

Шансове за България има и при благоприятно развитие на битката в група D, но там всичко минава през грешна стъпка на Румъния у дома срещу Естония, което е малко вероятно. Разбира се, това трябва да бъде гарнирано и с поражение на Турция у дома от Холандия.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети