Чимев търси съдействие за ремонт на Спортната зала от шефа на спортната комисия в НС

DenNews.bg
10.10.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев изпрати писмо до председателя на Комисията по спорта в Народното събрание Христо Монов. В него той иска да бъде обърнато внимание на проекта за цялостна реконструкция на спортната зала в града. "Имаме над 1000 деца занимаващи се със спорт, а залата ни прилича на по-голям физкултурен салон. Трябва да дадем възможност на тези деца и клубовете в града да се развиват в добри условия и да продължат да бълват национални състезатели в различните спортове", се казва в част от писмото.
Община Дупница има изготвен цялостен проект за залата, включващ трибуни за 1500 човека, две игрища, хотелска част, фитнес и т.н. а сумата за реконструкцията е 4,5 млн. лева. На последната сесия на Общинския съвет Чимев обяви, че ако от държавата осигурят финансиране, ремонтните дейности могат да започнат в рамките на месец-два. От община Дупница бяха изпратени преди около 2 месеца писма до премиера Пламен Орешарски, министъра на спорта и министъра на финансите, от където обаче отговорите бяха, че идеята и предложението са отлични, но липсва финансов ресурс за това.
"Не съм се отказал и няма да се откажа да търся всякакви варианти да бъде реконструирана изцяло залата", лаконичен е Чимев.
Припомням, че през месец октомври 2011 година по проект на Наредба 1 към МФВС бяха отпуснати 770 000 лева за ремонт на залата. След встъпването месец по-късно на Чимев като кмет, бяха договорени още 3 млн. лева, за цялостна реконструкция с тогавашния министър на спорта Свилен Нейков. Впоследствие гражданка на града заведе дело с иск за част от имота и това доведе до 2-годишни съдебни битки, а проектът и финансирането бяха замразени. В началото на февруари тази година, на последна инстанция делото отново бе спечелено от община Дупница и веднага се продължи довършването на проекта, който бе напълно готов в края на месец май тази година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети