Премиерът на Либия изчезна, дали е отвлечен или арестуван?

DenNews.bg
10.10.2013
размер на текста:

Либийският премиер Али Зейдан е отвлечен от своя хотел в Триполи на разсъмване от въоръжени лица и отведен в неизвестна посока, съобщи правителството.
Зейдан е отвлечен от хотел Коринтия, където е живеел.
Правителството заяви, че подозира две групи от бивши бунтовници, които стоят зад отвличането. Това са Камарата на революционерите и Бригадата за борба с престъпността, които по принцип са под контрола на министерствата на отбраната и вътрешните работи.
РИА Новости пък съобщава, че министърът на финансите на Либия Абдел Карим ал Киляни е задържан и отведен в неизвестна посока. По данни на източници в Триполи, министерството на вътрешните работи на Либия, подкрепено от военни революционни организации, провежда специална операция във връзка с информацията за участие на някои високопоставени политици в престъпления, свързани с държавната сигурност и корупция. Засега няма подробности около задържането на Киляни.
Според някои медиите и премиерът на страната Али Зейдан е задържан по разпореждане на прокуратурата, а не е похитен.
Правителството на Либия ще проведе извънредно заседание.В същото време други източници съобщават, че задържането на либийските политици може да означава преразпределяне на властта в Либия между групировки от бивши революционери.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети