Специалисти от София и Бобов дол мерят сили за културен шеф на община Дупница

Даниела Методиева
09.01.2013
размер на текста:

Двама специалисти в областта на културата, работили в София и Бобов дол, продължават в надпреварата за шеф на културата в община Дупница. Това обяви на пресконференция днес ресорният заместник-кмет Крум Милев, който оповести и резултатите от приключилия първи етап на конкурса. Вчера градоначалникът Методи Чимев само обяви имената на 4-имата участници и изнесе информацията, че двама от тях са отпаднали, но остави на заместника си да обяви имената на отстранените с обяснението, че е редно те първи да бъдат уведомени.
За поста на културен шеф на община Дупница ще мерят сили бившият експерт в общинска администрация в Бобов дол Венера Мануилова и Петър Даскалов, който дълги години е отговарял за дейността на софийски културен център, обясни Крум Милев. Останалите двама кандидати- Георги Наков и Таня Камбурова, са отпаднали заради липсата на представени документи, удостоверяващи, че имат необходимия за поста стаж.
Освен, че общината ще се сдобие с нов шеф на културата след отстраняването на Илинка Демиревска от поста, новото в тази област ще бъде и по-големия бюджет, който тази година ще бъде с 15% повече в сравнение с миналогодишния, увериха на съвместна пресконференция днес заместник-кметовете. Освен това, програмата откъм културни събития в града щяла да се обогати с нови идеи като например откриване на Град на културата в парк "Рила" в рамките на седмица, увери ресорният заместник-кмет Крум Милев.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети