Странна рокада, „Елиза 1999” се отказа от павилионите в полза на собственика си „Булгартабак”

Даниела Методиева
09.01.2013
размер на текста:

Пловдивската фирма „ Елиза 1999”се е оттеглила от конкурса за стопанисване на новите 21 павилиона в Дупница в полза на собственика си„Булгартабак трейдинг”, който е неин собственик. Тази странна рокада е станала вчера, след като кметът Методи Чимев обяви на пресконференция резултатите от конкурса, от които стана ясно, че „Елиза 1999” печели с най-добрата оферта и бе предпочетена пред „Булгартабак”, който бе класиран на второ място. Единственото обяснение в случая е, че холдингът е пуснал в игра собствената си фирма с единствената цел да спечели конкурса и така да подбие цените на останалите участници, ако се появат други равни му по финансова мощ. На практика на конкурса се яви само още една местна фирма и това бе познатата на всички Емилия Райчова Емили, която заради 20 пъти по-ниската си оферта от 50 лв. и искането за наемане на едва 4 от петната, на практика бе изхвърлена от надпреварата.
Всъщност този конкурса бе с предизвестен край, за неговото развитие алармираха още на сесията на 23-и октомври, когато се гласува решението, съветниците Първан Дангов и д-р Лорета Николова.
На пресконференция днес заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова оповести най-новото от конкурса за отдаване на новите 21 петна в Дупница и някои от селата за монтиране на павилиони за продажба на цигари и вестници и списания. Китанова отчете и ползата от това развитие на конкурса, тъй като в общината авансово ще се влеят 230 000 лв, каквато е цената на предплатения наем за период от 10 години, за който срок холдингът ще стопанисва новите павилиони.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети