Няма да пипат имотите на Галеви, докато не посочат адресите си

DenNews.bg
30.01.2013
размер на текста:

Висшият касационен съд прекрати производството за възобновяване на делото за конфискация на имотите на Пламен Галев и Ангел-Христов, тъй като двамата не могат да бъдат открити. Това става ясно от решение на ВКС от 25 януари. Производството е „замразено” докато двамата или техни представители не посочат адреси за призоваване.
Производството бе поискано от вече бившия главен прокурор Борис Велчев. Той поиска от съда да възобнови делото в частта му за конфискацията на имущество. Причината бе, че Галеви имат влезли в сила 5-годишни ефективни присъди, но малко след прочитането им през месец май миналата година изчезнаха. Пламен Галев бе осъден да плати и 10 000 лева глоба и да се раздели с 1/3 от имуществото си в полза на държавата, а Христов бе глобен със 7000 лева, плюс конфискация на 1/4 от имуществото му, но присъдата не индивидуализира кои имоти да се конфискуват.
"Съдът след съвещание, след като взе предвид становището на страните намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, тъй като са налице процесуални пречки за това, а именно нередовна процедура по призоваване на осъдените лица. Последните не са намерени на адресите, посочени в искането за възобновяване, поради което производството следва да бъде прекратено и делото върнато на Върховна касационна прокуратура", се казва в решението на ВКС.
При всички случаи, тази част от имуществото на Братя Галеви, което не бъде отнето по силата на присъдата, ще бъде конфискувано от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, която също е наложила запор и възбрана върху притежанията им, пише "Правен свят".
Галев и Христов и до днес са в неизвестност, въпреки че са обявени за издирване, включително и с червена бюлетина на Интерпол.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети