Четири куршума уцелили Баретата, вторият ранен е негов охранител

DenNews.bg
29.01.2013
размер на текста:

Снимка: БНТ

Четири куршума са уцелили Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, при покушението извършено тази сутрин срещу него пред входа на Съдебната палата в столицата. Вторият ранен, за когото също бе съобщено, е охранител на Баретата, който видял от къде идват куршумите срещу шефа му и отвърнал на стрелбата. След това обаче и Атанас Станков паднал ранен.
В момента лекари в „Пирогов” оперират Баретата. Куршумите са засегнали краката и корема му. Той е бил в съзнание и адекватен. Откаран е в болница с линейка, а охранителят му е транспортиран с частна кола. В момента има засилено полицейско присъствие пред „Пирогов”, полицаите дори бяха оборудвани с бронижилетки, информира БГНЕС.
Днес за първи път Баретата е тръгнал да влиза в Съдебната палата през централния вход, след като напуснал бронирания си джип. Не е ясно защо той е решил да използва този вход, след като до момента винаги е използвал задния.
Както вече писахме, стрелбата срещу Иванов е дошла от последния етаж на сградата срещу съдилището, в която се помещава Софийска адвокатска колегия. След това в сградата лумна пожар, като най-вероятно е причинен от стрелеца за прикриване на следите.
Огънят вече е потушен и предстои да бъде направен оглед. Все още не е ясно с какво оръжие е стреляно по Баретата и откъде е избягал стрелецът.
Според адвоката на Иванов той не е получавал заплахи за живота си през последните дни.
Днес е трябвало да влезе на втора инстанция делото срещу Баретата в Апелативния съд.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети