Севернякът ще довее днес снегове и виелици

dennews.bg
26.01.2013
размер на текста:

От днес с умерен и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Дъждът в Северна България и високите котловинни полета ще премине в сняг. През деня ще се задържи ветровито. И в Южна България дъждът ще премине в сняг, с изключение на крайните югоизточни райони. В Дунавската равнина ще има виелици. Към края на деня и по Южното Черноморие ще завали сняг, а в Западна България валежите ще спрат. Значително ще е количеството на валежите през денонощието в южните райони от страната. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните между минус 3° и 2°, само в крайните югозападни райони до 4-5°. В София минимална температура минус 3°, максимална около минус 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното. Към края на деня ще започне да се повишава.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като в Рило-Родопската област снежната покривка ще се увеличи значително. Вятърът по високите части ще е умерен и силен от югоизток. Температурите ще се понижат с 5-7°, като на 1200 м.н.в ще стане около минус 5°, на 2000 м около минус 10°.

По Северното Черноморие ще превалява сняг, по Южното отначало дъжд, но към края на деня и там дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от североизток, към края на деня вече от север. На моменти ще достига и 15-18 м/сек. Максималните температури ще са от минус 2° по северното до 2-4° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала. Температурата на морската вода е 6-8°.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети