Дангов напусна официално групата на коварните от “Коалиция за промяна”

Даниела Методиева
25.01.2013
размер на текста:

Независимият общински съветник Първан Дангов от днес официално не е от групата в местния парламент “Коалиция за промяна”, която трябваше да бъде върла опозиция на управляващите от ГЕРБ. Това свое решение бившият кмет на Дупница депозира в Общинския съвет и то бе прочетено на редовната сесия днес от председателя на ОбС Ивайло Константинов.


Групата бе спретната набързо след сесия на 16-и февруари миналата година, когато тримата съветници- Методи Стойнев от Атака, Стоян Шушков от ДСБ и независимия Първан Дангов се почустваха пренебрегнати от управляващите заради игнорирането им от конкурсната комисия за управител на ВиК. Всъщност тогава те заявиха че неофиицално групата им ще носи по този повод и името ВиК. Нещо повече, тогава Методи Стойнев обяви, че с неговия опит на политически лидер и на Дангов като бивш кмет, председател на БСП двамата могат да бъдат много коварни. От своя страна Дангов се закани, че тримата имат бъдеще и ще се готвят за следващите избори.
Разривът дойде, когато Дангов уличи своите съмишленици в конфликт на интереси и като част от група съветници, които точат стотици хиляди левове от възлагане на обществени поръчки от общината. Дангов визира участието на Шушков и Стойнев в ремонта на 4-а детска градина. Тогава Шушков обясни, че само работи във фирмата, спечелила обществената поръчка, а Стойнев му помагал със собствената си кола да пренасят материали.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети