Христо Стоичков доволен, че отборът му губи

DenNews.bg
25.01.2013
размер на текста:

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков заяви, че е доволен от свършеното по време на първия лагер на отбора в Солун. Камата разкри, че по никакъв начин не е притиснен от лошите резултати, които възпитаниците му допуснаха в контролните срещи в Гърция. Литекс не успя да победи тимове от ранга на Аполон Каламаря, Етникос Газорос и Ираклис, но това не е проблем за наставника. "Това, че не записахме победа в трите контроли ни най-малко не ме притеснява. В тези срещи точки не дават. Ако беше така, някои вече да са станали шампиони. Аз няма как да не съм доволен от момчетата си. Във всичките срещи бяхме с класа над съперниците си. Вярно, имахме доста положения, но и за пропуските си има логично обяснение. Играчите влизат в мачовете понатоварени от тежките тренировки, може би и малко уморени… Изпускаме, но важното е да си взимаме поука. Работим усилено за подобряване на нашата ефективност и вярвам, че нещата ще се получат”, коментира Стоичков пред клубния сайт.
Цялостната оценка на легендарната осмица за подготвителния лагер също е положителна. "Доволен съм. От всичко... Имахме късмет с времето, терените бяха отлични, за което благодаря на Ираклис, че ни преотстъпиха базата си. Организационно всичко беше наред. С активното съдействие на нашия приятел Алтин Хаджи не ни липсваше нищо. Свършихме добра работа за този етап на подготовката. Знаете, че сега най-важното е играчите да положат основата за отлична физическа кондиция. Смятам, че функционално сме добре и от мач на мач ще вдигаме оборотите. Не им е било леко на момчетата, заниманията бяха интензивни, но съм удовлетворен от желанието на всички. Работят, слушат и се стараят да изпълняват", обясни старши-треньорът на ловчанлии.
Най-полезното според Стоичков пък е фактът, че десетина юноши от школата на клуба получиха уникален шанс за изява в контролните срещи на гръцка земя.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети