6 г. затвор за отцеубиеца от бобовдолското село Горна Козница

DenNews.bg
23.01.2013
размер на текста:

Ефективна присъда от 6 г. лишаване от свобода постанови Окръжен съд-Кюстендил за отцеубиеца от бобовдолското село Горна Козница Бойчо Кирилов-Хеликоптера.
28-годишният криминалнопроявен мъж призна напълно вината си, като обясни пред магистратите, че е осъзнавал действията си, съжалява за тях, но оправда поведението си с дългогодишен физически и психически тормоз от страната на бащата Кирил Георгиев. По думите на подсъдимия, жертва не бил само той. Бащата редовно пребивал и по-малкия си син и съпругата си.
Хеликоптера поиска делото срещу него да се гледа по съкратена процедура, така и се стигна до издаване на присъда на първото заседание по делото днес.
По-малкият брат на Бойчо отказа да заведе граждански иск, както и да бъде частен обвинител срещу него. Майката пък не присъства на заседанието, тъй като е в чужбина.
Предвиденото от Наказателния кодекс наказание по обвинението, повдигнато на Хеликоптера, а именно убийство по непредпазливост, е от 3 до 10 г. лишаване от свобода.
От експертизите по делото стана ясно, че 62-годишният миньор Кирил Георгиев е жестоко пребит с юмруци и ритници в нощта на 11 срещу 12 ноември 2011 г. От ударите Кирил е получил разкъсване на сърцето, белите дробове, няколко от ребрата му са били счупени, както и тежки травми на гърлото, гърдите и цялото тяло. Кирил умира по-късно в болница.
В пледоариите си прокуратурата поиска на Бойчо да бъде наложено наказание от 2 г. лишаване от свобода при строг режим, предвид това, че той призна напълно вината си. Предложението бе подкрепено и от подсъдимия и от служебния му защитник адвокат Милети Орешарски. Затова и решението на съда от 6 г. ефективен затвор изненада всички.
Постановлението на КОС може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.
Както писахме, дни преди старта на делото за убийство Бойчо бе задържан за кражба на газов пистолет и пари от къща в Горна Козница. Той е осъждан.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети