МВР ще издава удостоверени за гласуването и през уикенда

DenNews.bg
23.01.2013
размер на текста:

Група „Български документи за самоличност” в ОДМВ Кюстендил създаде организация за оказване на съдействие на гражданите, които желая да гласуват в Националния референдум на 27 януари.
Звената в ОДМВР и в районните управления в областта ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди провеждането на референдума и на пълен работен ден на 26 и 27 януари.
В седмицата преди провеждането на референдума е създадена необходимата организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.
В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да гласуват.
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 януари 2013 г., ще бъдат издавани необходимите удостоверения.
За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 21 януари до 17.00 ч. на 27 януари 2013 г. в ОДМВР и районните управления в областта.
Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.
Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
Важно да се знае, че удостоверенията издадени от БДС са валидни само пред секционните избирателни комисии за деня на референдума.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети