Октай остава в ареста, пред съда се разкая...че пистолетът засякъл

DenNews.bg
22.01.2013
размер на текста:

Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет със звукови куршуми и такъв с пипер за кучета лидера на ДПС Ахмед Доган ще остане в ареста, реши Софийски районен съд.
Преди магистратите да се произнесат Октай бе изслушан от съдебния състав. Той обясни, че уважава законите на България, но не съжалява за постъпката си.
„Може би от възрастта идеалите, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът ми засече” каза Енимехмедов и посочи, че не бяга от наказателна отговорност.
Той подчерта още, че се е качил на сцената, насочил е пистолет срещу Ахмед Доган, но не с цел да го убие, а да го сплаши.
Пред съда Октай говори и за миналите си престъпления, за които е поел отговорността си.
На думите на прокурора, че той представлява заплаха за обществото, Енимехмедов отговори: „Не мисля, че съм заплаха за обществото. Аз мисля, че съм в полза, а не заплаха за обществото. Заплаха бих могъл да бъда за тайното общество на ДПС”.
25-годишният мъж заяви още, че няма намерение да се укрие, по-скоро някой друг може да има такова намерение "с цел да ме затрие". Прокуратурата го обвини за това, че три пъти публично е насочил газов пистолет към Ахмед Доган и е направил опит да възпроизведе изстрел.
Обвиненията са две – едното е за закана за убийство, а другото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. В началото обвинението е било за опит за убийство, но после е променено.
Стана ясно, че Октай е бил осъждан два пъти, докато е бил непълнолетен за грабеж и побой по хулигански подбуди. Има и друга присъда – глоба от 500 лева. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети