Шест практики за джипита са свободни в община Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
21.01.2013
размер на текста:

Шест практики за лични лекари са свободни на територията на община Дупница, предимно в селата, като Делян, Тополница, Дяково и Баланово, обясни директорът на РЗОК-Кюстендил д-р Матей Попниколов.
В момента здравно осигурените пациенти от там са записани в Дупница и посещават лекар в града или джипитата посещават селата един път в седмицата.
Във втората годишна кампания за смяна на личния лекар през месец декември, от възможността да изберат нов лекар са се възползвали 1714 здравноосигурени пациенти от Кюстендилска област. В кампанията през юни това направиха 1740 души.
Както е известно, в рамките на двете годишни кампании пациентите могат да сменят джипито си без да подават молби или да сочат мотиви за това. Нужно е само да се запишат при новият лекар и отписването и регистрацията им става по административен път.
С 1414 души се е увеличил броят на здравнонеосигурените лица в областта през 2012 г. През 2011 г. броят им е бил 23 149 души, а през изминалата година-24 563, като на месец от системата са отпадали по около 100 души.
В момента продължава кампанията за регистрация на джипитата и личните стоматолози за настоящата година, като очакванията на д-р Попниколов е да няма драстична разлика в броя на практиките.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети