Миньор (Пк) набеляза двама от Марек

DenNews.bg
18.01.2013
размер на текста:

Двама футболисти на Марек може да се озоват в елитния Миньор (Пк). Става въпрос за халфовете Цветомир Генов и Асен Николов, които са хванали окото на треньорския щаб на „жълто-черните”, но все още няма развитие. Ситуацията в пернишкия клуб кара шефовете да търсят играчи основно от „В” групите за зимната си селекция, тъй като заради жестоката финансова криза напусна почти целият отбор. Тренировките пък са по желание, а целта е някак си Миньор (Пк) да оцелее като тим поне до края на сезона.
Евентуалното напускане най-вече на Генов ще се отрази на Марек, тъй като той бе един от несменяемите титуляри в отбора. От друга страна обаче пред футболиста се отваря уникален шанс да заиграе в майсторската ни група. В началото на седмицата други трима играчи на дупничани Екундайо Джайеоба, Христо Габаров и Георги Николов преминаха във Витоша (Бистрица), което ще накара ръководството да потърси тяхни заместници. С Марек вече се договориха Асен Васев, завърнал се от Пирин (Рз) и Атанас Пашкулев, играл за последно в Астерас (Триполис) в гръцката втора лига.
Треньорът Румен Стоянов обяви, че желае контроли с тимове от „А” група, като Марек най-вероятно ще срещне Локомотив (Сф) и Миньор (Пк). Проверката с „железничарите” ще се състои най-рано след завръщането на отбора от подготвителния му лагер в Турция на 13 февруари, а тази с перничани седмица преди подновяването на шампионата. Дупничани имат идея за спаринг и с кюстендилския Велбъжд.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети