Задържаха рецидивист, подпалил с Търновско с кражби на коли

dennews.bg
18.01.2013
размер на текста:

Служители на ОДМВР – Велико Търново и РУ “Транспортна полиция“ – Русе задържаха 25-годишния З.М. от Левски, извършил множество противозаконни отнемания на автомобили, опити за автокражби и домови кражби на територията на област Велико Търново през последните седмици.
През октомври миналата година З.М. е излязъл от затвора в Плевен, където изтърпявал ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода за противозаконно отнемане на МПС. В хода на разследването е установено, че излизайки от затвора, З.М. е откраднал автомобил от Плевен и се придвижил с него до Горна Оряховица. Там го изоставил и откраднал втори автомобил. С него стигнал до старата столица, където е задържан от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство в полицейското управление в Горна Оряховица, а на З.М. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. След обжалване тя е променена в „домашен арест” и е влязла в сила на 10 януари тази година. Оттогава З.М. е извършил общо 11 криминални престъпления на територията на област Велико Търново, от тях 6 противозаконни отнемания на автомобили, 4 опита за автокражби и една домова кражба. 25-годишният рецидивист предпочитал отключени автомобили или коли, оставени с ключове на контактното табло, предимно стари. Целият състав на ОДМВР – Велико Търново беше мобилизиран в установяването и задържането му. Вчера 25-годишният мъж беше обявен за общодържавно издирване и само няколко часа по-късно бе задържан от служители на Транспортна полиция – Русе във влака София – Русе.
З.М.извършил първата си кражба през 2001 г., а първата присъда получил следващата година. В момента той е задържан за срок до 72 часа по досъдебното производство на РУП – Горна Оряховица. Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети