След поредния скандал с д-р Дамов готвят оставката на управителя на болницата

Даниела Методиева
17.01.2013
размер на текста:

След разрастването на скандала с д-р Дамов заради откритите 2,7 промила алкохол по време на дежурство и последвалата подмяна на кръвната му проба с тази на жена, от ръководството на община Дупница готвят оставката на управителя на болницата д-р Любомир Таушански. За това намекна днес председателят на местния парламент Ивайло Константинов, който обясни, че е разпоредена допълнителна проверка от Постоянната комисия по здравеопазване към ОбС. Тя трябва да излезе със становище по случая и да го представи на сесия на местния парламент.
Според Ивайло Константинов този случай вече сериозно е уронил престижа не само болницата, но и на общината. И припомни за още два други случая през изминалата година, единият от които оплакването от бившия кмет на Дупница д-р Пламен Соколов за смъртта на баща му в хирургично отделение, както и с адвокат Мария след лечението й в гинекологичното отделение.
„Ще режем до здраво, защото много компромиси направихме. Ние сме длъжни да запазим доброто име на болницата. Ако не бъде спазено и обещаното от д-р Таушански да изпълни оздравителната програма за болницата и нейното финансово стабилизиране , вече ще поискаме неговата оставка, обяви на пресконференция днес Ивайло Константинов. И допълни, че имало вече данни за разминаване между представините отчети от общиннската болница за миналата година и тези, засечени от Здравната каса в Кюстендил. Освен това, според Константинов има нещо твърде съмнително и в твърденията на лекарите, включително и на управителя на болницата, че дрегерът отчел 2,7 промила алкохол в издишания от д-р Дамов въздух тъй като той пил диазепам.
„Всички- и лекари и проверяващи говорят в една и съща посока, че лечението е адекватно. И какво се оказва, че вина има, а виновни няма?”коментира още Константинов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети