„Титаните” разкриха: Гриша Ганчев влиза в ЦСКА

DenNews.bg
16.01.2013
размер на текста:

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев влиза в ЦСКА. Това разкри един от собствениците на „червения” клуб Иво Иванов пред „7 дни спорт”. В момента се водят разговори между двете страни, като идеята е Ганчев да вземе 50% от ЦСКА. Босовете на „армейците” обаче преди това трябва съкратят задълженията, които към момента са около 6 млн. лева.
"Миналата седмица имахме среща с цялото ръководство на Литекс. Обсъждахме с Гриша Ганчев евентуално партньорство. Съгласието му зависи от това какво ще е бъдещето на ЦСКА. Ако успеем да намалим още задълженията си, тогава смятам, че ще е готов да влезе в клуба. Но това няма да се случи по-рано от лятото", обяснява Иво Иванов. Босът твърди още, че той и партньорът му Димитър Борисов са наследили в ЦСКА дългове от цели 22 млн. лв при идването си в „Борисовата градина”.
Иванов разкрива и какви са причините, довели до уволнението на треньора Стойчо Младенов. "Той предложи футболисти, които да купим за този сезон. Това бяха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив), Георги Миланов от Литекс и звездата на Палермо Игнасио Варела. Ако въобще е възможно да се купят, те струват някъде от порядъка на 8-10 млн. евро. Доколкото знам, само колегите от Литекс продават Миланов за около 4 млн. За бюджета аз казах на Младенов, че трябва да се намали от 9 млн. лв. на 7 млн. Той ми каза, че със 7 млн. ЦСКА може да стане най-много десети. Дори Майкъла не издържа и скочи: "Стойчо, с 400 000 лв. Миньор (Перник) е девети, хайде със 7 млн. лв. поне преди Миньор да сме", е култовият коментар по темата на Иванов.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети