Кръвната проба за алкохол на разследвания д-р Дамов е на жена

Даниела Методиева
14.01.2013
размер на текста:

Кръвната проба на разследвания за смъртта на пациентка д-р Дамов от общинската болница в Дупница, е подменена и е взета от жена. Това сочат резултатите от изследванията на специалистите от Института по криминология и криминалистике, поискани от наблюдаващия прокурор Камелия Стефанова. от днес се завихри нов скандал около разследването за смъртта на 35-годишна пациентка,заради чиято кончина близките обвиниха дежурния лекар д-р Дамов. В деня на дежурството му разследващи полицаи откриха с дрегер, че в издишания от него въздух има 2,47 промила алкохол. Веднага на д-р Дамов му бе взета кръвна проба, чиито резултати показаха отрицателен резултат за наличието на алкохол, което предизвика основателни съмнения и бе причина пробата с кръвта да се изпрати за ДНК анализ в Института по криминология и криминалистика в столицата, заради съмнения, че тя може и да е подменена. Оказа се, че те са напълно основателни, а сега ще се търси и коя е жената, чиято кръв е предадена за изследване вместо тази на д-р Дамов.
Управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански обясни, че не може да коментира новия скандал около д-р Дамов, при положение, че не е информиран по официалния ред от прокуратурата и следствието. Само обясни, че при такива случаи кръвните проби се взимат в Спешния център в Дупница в присъствието на двама полицаи като свидетели. Взетата кръв се запечатва и след това се изпраща за изследване в Кюстендил. Що се отнася до положителната проба още при дрегера, то д-р Таушански обяви пред dennews.bg още на следващия ден, че погълнатите от д-р Дамов таблетки Диазепам дали реакция и това е било причината дрегера да отчете въпросните 2,47 промила алкохол в издишания въздух.
Къде по трасето изведнъж кръвта се е оказала подменена или става въпрос за случайна грешка в самата лаборатория, където е изследвана, това вече е работа на разследващите, които имат нова задача.
Говорителят на Окръжна прокуратура Камелия Стефанова обясни, че резултатите от анализа на кръвната проба и събраните до този момент доказателства са изпратени на Медицинския одит към Министерство на здравеопазването
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети