От играчка-плачка. Мъж се закани с бомба на автобус в яда си, баба вдигна на крак тел. 112

DenNews.bg
14.01.2013
размер на текста:

Изречена на майтап закана за поставена бомба в автобус от 33-годишен мъж от бобошевското село Слатино вдигна на крак десетки полицаи в следобедните часове вчера.
Ядосан, че автобусът от Дупница за Бобошево през Слатино закъснява, 33-годишният Васил Василев се развикал на спирката в селото, че ще вдигне автобуса във въздуха. Думите му били взети напълно на сериозно от възрастна съселянка, която моментално подала сигнал за поставено взривно устройство на тел. 112. След минути на центъра на Слатинов се изсипали полицаи от Бобошево и Дупница и започнала щателна проверка на превозното средство и района на спирката. Ошашавен от вида на униформените шофьорът на автобуса обяснил, че не знае нищо за бомба и не е бил обект на заплаха.
Веднага са установени и авторът на заплахите и жената подала сигнала в полицията. Тя обяснила, че била притеснена, защото мъжът говорил на висок глас, изглеждал сериозен в заканите си и била длъжна да уведоми за поведението му.
Васил обаче въобще не осъзнал сериозността на действията си. Той седял в заведение в близост до спирката, видял че автобусът закъснява за пореден път и с изблика си изразил по свой начин негодуванието си срещу това.
При извършения оглед на транспортното средство самоделно взривно устройство не е открито.
За случая е образувана преписка в РУП-Дупница. Най-голямото прегрешение, за което може да бъде санкциониран Васил обаче е дребно хулиганство, заради виковете си на спирката, тъй като не той е автор на сигнала до телефона за спешни случаи.
Приятели на Васил се чудят защо не се предприемат мерки към далеч по-опасни случаи, като редовното профучаване на скорост и пилене на гуми по центъра на селото, които са ежедневие, а нервният изблик на младия мъж го превърна в терорист.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети