Търсят изпълнители за ремонт на пътя от ТЕЦ „Бобов дол” до Коркина

Десислава Панайотова-Янкова
14.01.2013
размер на текста:

Община Бобов дол откри обществена поръчка за избор на изпълнители на дългоочаквания ремонт на пътя от ТЕЦ „Бобов дол” до село Коркина и рехабилитация на водопроводната мрежа в с. Мламолово.
Общината кандидатства с проекта още през 2010 г. в мандата на екскмета Грети Алексова, а договорът за финансиране с Държавен фонд „Земеделие” по Програма „Развитие на селските райони” бе сключен през месец юли 2011 г.
За рехабилитацията и реконструкцията на общинския път Невестино - Дупница- Долистово-Новоселяне-Коркина са предвидени 3 172 684 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение след сключване на договора с изпълнителя е 8 месеца.
1 818 639 лв. без ДДС е стойността на проекта за реконструкция на водопровода в Мламолово, а срокът за изпълнение е 7 месеца.
В момента тече срокът от 52 дни, в който кандидатите трябва да закупят и представят тръжната документация. След това в срок от един месец ще се проведе избор, след който процедурата ще бъде предадена в ДФ „Земеделие”. Минималният срок за приключване на избора е 6 месеца.
За ремонта на пътя могат да кандидатстват фирми и консорциуми с оборот над 6 милиона лева, а за водопровода-такива с оборот от над 3 милиона. Необходимите документи и изисквания могат да бъдат видени на сейта на община Бобов дол.
Пътят от ТЕЦ „Бобов дол” до Коркина не е ремонтиран цялостно от десетилетия, а за последно е кърпен през 2008 г.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети