Осъдиха учениците от Дупница, разиграли грабеж на познат по холивудски сценарий

DenNews.bg
10.01.2013
размер на текста:

Тримата ученици от Дупница, които нападнаха по холивудски сценарий и опитаха да ограбят свой познат, получиха условни присъди от Районен съд след постигнато споразумение с прокуратурата.
Както писахме, 18-годишният абитуриент от гимназията по хранително-вкусова промишленост Светослав Войнов бе нападнат от трима маскирани и въоръжени с нож и пистолет на 23 октомври миналата година. Тримата нахлули в паркирания на ул. „Стефан Караджа” „Мерцедес” на родителите на Войнов, веднага след като той се качил в колата и се приготвял да тръгне за училище като всеки ден.
Учениците предварително скрили лицата си с маски, но за бързото им установяване помогна както фактът, че Светослав разпознал силуетите им, така и записите от охранителна камера на частен дом.
Единият от групата, посочен от прокуратурата като помагач, дал сигнал за нападението, като проследил Войнов при излизането от дома му и е изпратил SMS на другите. Друго от момчетата насочило нож срещу Войнов с думите „Давай ланеца” и му причинил порезни рани по ръцете, а третият от нападателите насочил пистолет към тила на Войнов.
Въпреки добрата подготовка и сериозността на намеренията си тримата не успели да ограбят жертвата си, само защото в този ден пострадалият не носил накита си на стойност 3 405 лв.
И тримата нападатели получиха присъди от по 1 г. с 3-годишен изпитателен срок. Съдът счита, че макар те да са непълнолетни са осъзнавали сериозността на деянието, което е планирано и извършено умишлено.
Направените разноски по делото в размер на 157,91 лв. трябва да бъдат изплатени от родителите на момчетата Цветомир Димитров, Лазар Шатровски и Петър Костадинов.
Постановлението на Дупнишкия съд не подлежи на обжалване на по-горна инстанция.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети