Пясъчник на детска площадка пълен с фасове и стъкла и опикан от кучета

dennews.bg
08.09.2012
размер на текста:

Пясъчникът на площадката, на която играят всички деца от жк “Развесена върба” в центъра на Дупница е в безобразно състояние, сигнализираха недоволни майки.
“Ние пратихме в началото на месец август жалба до общината, подкрепена с подписка и с молба да сменят пясъка на детската площадка. Той не е подменян от 7-8 години, за това време стотици пъти кучета са го опикавали, представяте ли си колко зарази има в него?”, обясни една от разтревожените майки, която има две деца.


Тя допълни, че пратените от общината работници дошли, уж да подменят изцяло пясъка с нов, просто допълнили пясъчниците и затрупали пълния със стълка, фасове и зарази стар.
“Това е безобразие! Нашите деца постоянно играят в него, страх ни е да не прихванат някоя болест”, коментира засегната майка.
“Не стига, че люлката, вече трета година просто я няма, а и пързалката се разпада постепенно, станала е опасна, ламарината се е извила, дървената част е счупена, ние пускаме децата си на страх да играят”, допълва и друга жена, подписала се в жалбата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети