Дават по 10 лв. на доброволци в Бобошево за гасене на пожар

dennews.bg
06.09.2012
размер на текста:

По 10 лв. за гасене на всеки пожар отпуска община Бобошево на работниците от временната заетост, както и на доброволците. Парите се заделят от бюджета по решение на местния парламент, за да бъдат подпомогнати финансово хората, участвали в пожара и да си възстановят изгорените дрехи и обувки. Голяма част от тях са социално слаби и с парите ще могат да си купят нови.
Само за месец на територията на община Бобошево избухнаха 8 пожара, чието потушаване максимално бързо без помощта на доброволците щеше да бъде
На 23-и юли горя близо да квартал „Панаджура”, същия ден пламъците обхванаха и житните посеви на село Слатино. На 27-и юли пожар избухна в местността Васикьовец, а на 3-и август огнена стихия обхвана землището на село Блажиево. Същия ден избухна пожар и в село Слатино, а на 8-и отново в село Блажиево.На 13-и август къщите в най-голямата махала на село Висока Могила Турсуно бяха застрашени от пожар и бяха спасени благодарение на бързата намеса на собственици на трактори, които обградиха къщите с бразди и по този начин предотвратиха голяма трагедия. На 28-и август в местността Въртен камък пламъци плъзнаха и преминаха в село Драгодан в съседната община Кочериново.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети