Наградиха участници в борбата със стихиите в Рила планина

DenNews.bg
27.09.2012
размер на текста:

Ханс-Герхард Дьоринг, комисар Джоглев и областният управител Владислав Стойков. Снимки: Прецсентър ОДМВР

Редица участници в борбата с огнените стихии в Рила планина бяха отличени с награди на специална церемония в Областната дирекция на МВР-Кюстендил днес.
За проявен професионализъм с почетния знак на МВР- Трета степен, бяха отличени трима служители на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил: Румен Цонев, Светослав Георгиев и Стефан Тахтаджийски.
С обявяване на благодарност и парична награда от главния секретар на МВР Калин Георгиев бяха наградени Ивайло Стойнев и Иван Топовичарски. Специална награда от комисар Георгиев - обявяване на благодарност получи и най- младият пожарникар Мартин Лазов от РС ПБЗН- Кюстендил.
С обявяване на благодарност от директора на ГДПБЗН - МВР и парична награда бяха отличени началникът на РСПБЗН – Дупница Атанас Атанасов, главните спасители Иво Ангелов и Кирил Николчов. – командири на екипи в ОУПБЗН.

Наградите от името на министър Цветанов връчи гл. комисар Николов.


С писмена похвала са наградени 8 служители от директора на ГДПБЗН и от директорът на ОУ ПБЗН- Кюстендил, комисар Гроздан Христов - 54 пожарникари.
Областният управител Владислав Стойков връчи 14 грамоти на огнеборци, директори на държавни структури и управител на строителна фирма, осигурил верижна машина за прокарване на пътища в района на пожарите в Рила планина.
На церемонията присъства и съветникът на вътрешния министър Цветан Цветанов Ханс-Герхард Дьоринг. Той посети днес ОД на МВР-Кюстендил заедно с експерти от Федералното министерство на вътрешните работи на Германия и на дирекция “Човешки ресурси” от МВР във връзка с изпълнението на на проект “Оптимизиране на управлението на човешките ресурси в съответствие с европейската практика”. Проектът е част от ОПАК с партньор Федералното министерство на Германия. Домакин на работното посещение бе директорът на ОДМВР комисар Георги Джоглев.
Главен комисар Николай Николов участва и в работна среща с кметове от регина, на която беше обсъдено създаването на доброволческите групи към общините.
Той изтъкна, че винаги се разчита на доброволците и тяхната помощ, а сформирането на звената ще бъде в полза на по-добрата координация и работа при бедствия и аварии.
По думите на главния комисар, по време на големите пожари в страната през лятото е имало дни, в които разходите на държавата са стигали до 1 млн. лв. за потушаването им.
В Кюстендил Николов съобщи и добрата новина, че на противопожарните служби ще бъдат осигурени нова техника, включително и такава за овладяване на горски пожари и лични предпазни средства. Това ще стане с финансиране от европейските фондове по три проекта.

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети