Мистериозна катастрофа уби украински прокурор

DenNews.bg
26.09.2012
размер на текста:

Катастрофа при съмнителни обстоятелства погуби заместник-главния прокурор на Винецка област в Украйна Роман Шубин, който водеше едни от най-важните и тежки разследвания в страната.
Шубин, който разследваше убийството на журналиста Георгий Гонгадзе и опита за отравяне през 2004 г. на тогавашния кандидат-президент Виктор Юшченко, е загинал в неделя вечерта, пише dnes.bg, позовавайки се на БТА.
Колата на прокурора се е сблъскала с камион, посочва се в комюнике на полиция. Според първоначалните хипотези Шубин получил инфаркт, докато карал, но някои от колегите му не вярват на това обяснение, посочва вестник "Севодня".
Съмнявам се сблъсъкът да е случаен. Той имаше врагове, каза пожелал анонимност бивш колега на покойния, цитиран от всекидневника.
Шубин е разследвал убийството на журналиста Гонгадзе, за което опозицията обвинява тогавашния президент Леонид Кучма и чиито поръчители все още не са открити.
Прокурорът е участвал също в разследването на мистериозното отравяне през 2004 г., в разгара на предизборната кампания, на кандидат-президента на опозицията Виктор Юшченко, припомня АФП.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети