Приближените на братя Галеви изпаднаха в немилост в затвора

dennews.bg
25.09.2012
размер на текста:

Приближените на братя Галеви Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци изпаднаха в немилост в затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново. Там двамата изтърпяват присъдата си за съучастие в организира престъпна група и рекет, от която техните босове Пламен Галев и Ангел Христов успяха да се измъкнат и се издирват с червената бюлетина на Интерпол.
От управата на затвора в Бобов дол, на чието подчинение е и обшежитието в село Самораново позволили на Тоци и Стъклето да работят, което щяло да им спести 1/3 от изтърпяване на наказанието, което и за двамата е година и 4 месеца. По правило, когато затворниците работят, 2 дни им се признават за 3. Стъклето бил назначен за отговорник на банята, която трябвало да отключва и заключва, а Тоци бил изпратен на портала на затворническото общежитие.
За зла участ на двамата обаче от правосъдното министерство била спусната веднага заповед двамата да бъдат освободени незабавно от работните им места, за да изтърпят наказанието си в цялата му тежест.
Заедно с Тоци и Стъклето в затворническото общежитие в село Самораново е и петият от групата, получил ефективна присъда Георги Блатски.
След като Върховният касационен съд се произнесе, Блатски получи присъда от 3,5 години, а Този и Стъклето по 4 години.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети