Закопчаха за взломни кражби Големия и Малкия Кокал

dennews.bg
25.09.2012
размер на текста:

Служители на Седмо районно управление, съвместно със свои колеги от Столичната дирекция и Девето районно управление задържаха баща и син - Големия и Малкия Кокал и техен съучастник, специализирали се в извършването на взломни кражби, информират от Пресцентъра на МВР.
На 19-ти септември в Седмо районно управление е получен сигнал за взломна кражба в столичния квартал „Малинова долина”. На място е изпратена оперативна група за оглед. Оказало се, че предния ден, докато стопанинът отсъствал от дома, е разбит патронът на входната врата и е извършена кражба от жилището. Крадците успели да изнесат наличната скъпа техника - три преносими компютъра, телевизор и мултимедиен проектор. Криминалистите бързо установили извършители - Р.Л./45г./-Големия кокал, живеещ без адресна регистрация в столицата, синът му И.Л./22г./-Малкия кокал от София и съучастникът им Г.Т./35г./, също от столицата. Тримата са криминално проявени и осъждани за кражби.
За да бъдат те задържани, а инкриминираните вещи открити, на територията на Девето районно управление е проведена полицейска операция. Тримата са открити и отведени в РУП. На адресите им полицаите намерили различни вещи с неизяснен произход.
След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура им е повдигнато обвинение по чл.195 ал.1 от НК. На Л.И. и Г.Т. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа, а на И.Л.- „парична гаранция” в размер на 500 лева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети