Сребро и 3 бронза за дупничани от Балканското по таекуондо

Константин Соколов
25.09.2012
размер на текста:

С 4 медала се завърнаха таекуондистите на дупнишкия Гладиатор от Балканското първенство в Босна и Херцеговина. Напреварата бе изключително силна, като в нея се включиха състезатели от 11 страни, между които най-добрите таекуондисти на Турция и Хърватска, които са световни сили в този спорт, както и олимпийски шампион от Сърбия. Така конкуренцията се оформи като наистина жестока, като във всяка категория участваха по около 20 таекуондисти.
От дупничани най-добре се представи Теодор Георгиев, който спечели сребърен медал. Георгиев постигна 3 победи и достигна до финала, където остъпи по драматичен начин от сръбски състезател.

Дупничанинът водеше в точките 10 секунди преди края, но сърбинът с малко късмет успя да обърне резултата.
Бронзов медал завоюва Георги Евтимов, който бе убедителен срещу представители на Румъния и Албания, но загуби от най-изявения черногорски таекуондист и остана на третото място. Стефан Самарджиев също се нареди на трета позиция след успех над сърбин и поражение от таекуондист от Хърватска. Бронз спечели и Валентин Крумов, който в решителната среща също отстъпи на хърватин.
Добро представяне регистраха и Виктория Константинова, Венцислав Михалчев и Кристиян Димитров, които обаче останаха без отличия. Виктория имаше леки проблеми с влизането в категория, което й изигра лоша шега и в оспорвана среща претърпя загуба от силна състезателка от Хърватска. Венци Михалчев пък се състезаваше в по-горна категория (80 кг) и отстъпи макар и трудно от опитен таекуондист от Турция.
Треньорът Христо Михалчев като цяло бе доволен от представянето на своите възпитаници, но заяви, че се е надявал и на златни медали. “Шампионатът беше много силен, след като в него за първи път участваха и таекуондисти от Хърватска, които са водеща сила в света в този спорт. Турските състезатели също са едни от най-добрите и това вдигна изключително много нивото на надпреварата. Теодор Георгиев и Стефан Самарджиев бяха съвсем близо до балканската титла, но за съжаление малко не им достигна да я спечелят. Все пак успяхме да си видим грешките, което е полезно за нас”, коментира Христо Михалчев. На неговите най-малки спортисти предстои участие в приятелски турнир в Орестиада, Гърция през уикенда.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети