В Италия арестуваха фалшив пилот на самолет

dennews.bg
23.09.2012
размер на текста:

Полицията в Италия арестува безработен мъж, който се представял за пилот на авиокомпания, информира Би Би Си.

Все още неназованият по име мъж е бил спрян на летището в Торино с униформа на пилот и с фалшива лична карта, информират от полицията.

Той е обвинен в застрашаване на сигурността на въздушния транспорт.

Заподозреният е бил отведен в ареста със спретната бяла риза с еполети, черни панталони и сако, както тези, носени от пилотите.
Полицията установи, че въпросният мъж дори е седял като трети пилот в кабината на самолет на компанията Еър Доломити, летящ от Мюнхен до Торино през април. Той обаче не е докосвал контролните копчета на управленския пулт, уточняват от полицията.

Еър Доломити е част от германската компания Луфтханза и нейни представители са обяснили, че не е възможно въпросният пилот да се качи на самолета без билет.
Следователите се опитват да се установи дали човекът летял и на други самолети като член от екипажа
Полицията отдавна разследва заподозрения, за който се твърди, че е създал фалшива самоличност като пилот на Луфтханза. Стюардеси са потвърдили, че са били предупредени преди няколко месеца, след като той се представил като капитан на гражданското въздухоплаване, което го направило подозрителен, тъй като е твърде млад за този пост.

Полицията го проследила от снимки на профила му във Facebook, на които позира в униформа и слънчеви очила в предната част на самолети.

Полицаите го открили в бар в района на летището Торино, облечен в униформа на пилот, без фирмено лого върху него, и с чаша кафе.

Според информация от полицията въпросният фалшив пилот е летял най-малко един път като трети член на екипажа на 6-и април тази година.


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети