Разпитаха съпругата на Пламен Галев за прането на 35,5 млн. лв.

dennews.bg
20.09.2012
размер на текста:

Съпругата на Пламен Галев даде  показания в специализираната прокуратура в София по образуваното дело срещу съпруга й и брат му Ангел Христов-Геле за прането на 35 милиона лева. Както е известно, двамата са обявени за издирване с червената бюлетина на Интерпол, тъй като изчезнаха след произнасяне на присъдите им за организиране на престъпна група и рекет.  Емилия Галева е пристигнала в родината ни от Англия, след като е получила призовка да се яви в специализираната прокуратура в качеството й на свидетел за извършените по нейна сметка парични преводи, засечени от ГДБОП по време на акцията в офиса на братя Галеви в Дупница.
Говорителят на специализираната прокуратура Божидар Димитров поясни, че Емилия Галева се е възползвала от законовото си право да не дава информация в качеството й на съпруга на Пламен Галев. Както е известно, Емилия Галева живее в Лондон от години заедно с двете си деца, а съпругът и Пламен Галев напълно е поел тяхната издръжка.

Успоредно с това днес стана ясно, че специализираната прокуратура е изпратила още няколко съдебни поръчки за проследяване на парични преводи от офиса на Пламен Галев и Ангел Христов в Дупница по сметки в още банки в Англия, както и в Швейцария, Кипър и на британския остров Гърнси в Ламанша, който е под специалната юрисдикция на английската кралица.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети