Заловиха помагача на атентатора от Сарафово след гонитба по тъмно

DenNews.bg
20.09.2012
размер на текста:

Мъж, за когото се предполага, че е издирваният помагач на атентатора от бургаското летище е заловен от гранични полицаи след гонитба по тъмно, пише сайтът Besove.bg.
Мъжът, за когото се съобщава, че е чужденец е арестуван в гората край граничното странджанско село Звездец. Той е заловен след като местонахождението му е установено по напален от него огън. Предполага се, че той се е укривал в Странджа планина от дълго време.
При проверката на документите на задържания се оказало, че е пресичал многократно турската граница при ГКПП-Малко Търново и ГКПП-Лесово. Знаел български език. Веднага е бил отведен в Пето РПУ-Бургас, откъдето са го поели разузнавателните ни служби и представители на ГДБОП. При разпитите се е установило, че човекът принадлежи към нова мюсюлманска организация, клон на „Ал Кайда”.
Задържаният поразително приличал на този от снимките, разпространени от МВР. Когато МВР разпространи фоторобота на помагача бе информирано, че той се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ с фалшивото име Ралф Уилям Рико.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети