Хамстера остава в клетката

DenNews.bg
18.09.2012
размер на текста:

Антон Петров-Хамстера остава в ареста, реши след над час съвещание днес състав на Софийския апелативен съд (САС).
Соченият за дясна ръка на Алексей Петров рилчанин е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група, която години наред се е занимавала с набирането на момичета за сексуални услуги.
Според прокуратурата дейността на групата е била прикривана чрез различни модни агенции. Апелативните съдии записаха в мотивите си, че разказите на явните и тайните свидетели са последователни и съдържат достатъчно данни за престъпната дейност на групата на Хамстера.
Адвокатът на Петров Ваня Траянова изтъкна, че първоинстанционният съд е мотивирал решението си за вземане на най-тежката мярка за неотклонение с показанията на бившата „Мис България" Ралица Тодорова, Камелия Хасан, Цветомир Иванов и двама от анонимните свидетели.
Според Петров, ако оставането в ареста възпрепятства Хамстера да изпълнява ангажиментите, които има като сътрудник в различни фирми, както и „да предоставя консултантски услуги в своята сфера”.
В крайна сметка апелативните съдии смятат, че има достатъчно данни, че Хамстера е ръководел тази престъпна група. Те не приеха твърдението, че показанията на Ралица Тодорова са слухове, като подчертаха, че в разпитите си тя е посочила, че лично е отчитала на Хамстера пари от проститутки.
Решението на съда е окончателно. То беше взето с участието на Калин Калпакчиев, който преди дни беше избран за член на Висшия съдебен съвет. До конституирането на Съвета в началото на октомври, той продължава работата си като съдия в Софийския апелативен съд.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети