Цветанов и гардовете му помогнаха на катастрофирали руснаци

DenNews.bg
16.09.2012
размер на текста:

Министър Цветан Цветанов и охранителите му от НСО са оказали помощ на катастрофирали на пътя Бургас-Варна руснаци. Колата на туристите се обърнала по покрив, като инцидентът най-вероятно се дължи на мократа от дъжда настилка, информира btvnews.bg.
Инцидентът станал край село Баня, в отсечката между Баня и Обзор около 10.30 часа.
Сигналът за катастрофата е подаден от кортежа на вътрешния министър.
Катастрофиралата кола е под наем и в нея е имало двама руски граждани. За щастие пътната мантинела е предпазила пътниците в автомобила да не паднат в дерето.
Заради инцидента се образувало задръстване и се наложило, по думите на Цветанов, той и "още няколко здрави мъже да преместят автомобила от пътното платно в една от отбивките, за да освободят трафика".
Министърът лично поръчал на директора на МВР-Бургас комисар Милен Димитров да се погрижи за поправката на мантинелата, тъй като именно тя е спасила живота на туристите, които са пътували към летището, за да си тръгнат от България.
Цветанов беше днес във Варна на среща с близките на моряците, арестувани в Испания с натоварения с 3 тона кокаин кораб „Св. Николай”. Цветанов увери, че българските граждани имат надеждна адвокатска защита и невинните ще се приберат скоро у дома.
В Бургас Цветанов присъства на откриването на първата повдигната пешеходна пътека, като церемонията се забави заради инцидента с руските туристи.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети