Камен Иванов: Аз съм човек на семейството си

Десислава Панайотова-Янкова
16.09.2012
размер на текста:

Единственият избран на първи тур представител на съдиите в новия Висш съдебен съвет и първият дупничанин в структурата от момента на създаването й през 1991 г. Камен Иванов коментира, че е човек на семейството си и на никой друг. Този коментар на съдията от Апелативен съд-София дойде на въпрос дали е човек на председателят на САС Веселин Пенгезов.
Както ви съобщихме още в 4 часа сутринта днес, Камен Иванов, който е брат на дупнишкия прокурор Ивайло Василев, получи подкрепата на 244 свои колеги и единствен успя да събере 50 плюс един гласа още на първия тур.
След 24 часов напрегнат маратон 441 съдии от България успяха да изберат шестимата свои представители от съдийската квота в новия ВСС.
Освен Камен Иванов в новия ВСС влизат съдията от Върховния административен съд Юлия Ковачева, която бе номинирана от дупнишките съдии, Милка Варнова-Итова - съдия в Софийски градски съд, Даниела Костова - съдия в Окръжния съд във Варна, Галя Георгиева - съдия в Апелативен съд Пловдив, Калин Калпакчиев - съдия в Апелативен съд София.
В съобщението на пресцентъра на ВСС се казва, че „пълната прозрачност на избора, заложена в специални правила, които делегатите гласуваха, бе гарантирана от достъпа до целия изборен процес на наблюдатели от неправителствените организации и медиите". Съдиите платиха прозрачността на процедурата с много нерви и време, тъй като всяка процедура, дори и най-елементарната по самото гласуване бе дебатирано дълго, а всичко ставаше пред очите на делегатите, медиите и независими наблюдатели.
Седем съдии от Кюстендил и Дупница бяха сред делегатите. Председателите на Районен съд-Дупница Ели Скоклева и на Окръжен съд-Кюстендил Мирослав Начев, както и Красимир Бамбов, Николай Николов, Пенка Братанова, Росица Савова и Татяна Костадинова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети