21 първокласници в Кочериново, преизпълниха плана за 9 клас

DenNews.bg
15.09.2012
размер на текста:

Снимка: dennews.bg/Архив

21 първокласници започват училище от понеделник в Кочериново. Единственото школо в общината СОУ „Христо Ботев” може да се похвали не само с пълна паралелка първолаци, но и преизпълнен план за 9 клас- 26 ученици, включително и от съседна Рила.
275 са общо възпитаниците на СОУ „Христо Ботев” от 1 до 12 клас. И за тази година е подсигурено столово хранене и транспорт за децата от съседните населени места. Два училищни автобуса и един на частна фирма са ангажирани с транспорта на учениците.
96 деца пък са записани в детската градина в града и двата й филиала-в с. Стоб и с. Бараково.
На 100% са обхванати децата на 6 и 5-годишна възраст, като подготвителните групи две с по 22 деца. Едната група е в ОДЗ „Ален Мак” в Кочериново, а другата е в Бараково.
Всички учебни заведения са в готовност да посрещнат децата, като ремонтите на покриви, под и боядисване са приключили в срок.
Все още не е ясна съдбата на детската градина в Мурсалево. За съжаление и до момента броят на записаните деца е далеч под законовия минимум от 12 деца. Само 6 са записаните деца, което означава, че най-вероятно Регионалният инспекторат по образование няма да разреши съществуването на забавачката. Общината обаче има готовност да извозва децата до градината в Кочериново.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети