Изловиха групи за данъчни престъпления и фалшиви документи

DenNews.bg
14.09.2012
размер на текста:

Две организирани престъпни групи, за данъчни измами и фалшиви документи, са разбити при специализирани полицейски акции.
При операция на отдел “Икономическа полиция” и отдел “Разследване” при ГД “Национална полиция” на територията на София, Петрич и Костинброд е неутрализирана организирана престъпна група от петима души, която в периода от януари досега е ощетила държавния бюджет от невнесен ДДС със сумата от над 1,3 млн. лв. от търговия със старо желязо.
В хода на операцията са извършени претърсвания на 13 адреса и 5 автомобила в трите града. Задържани за срок от 72 часа са криминално проявеният лидер на групата Р.Х./30 г./ и А.Т. /44 г./ На останалите трима – М.Г. /31 г./, и Т.Х. /28 г./ и ., Н.А. /32 г./ е взета парична гаранция от 5000 лева. Продължава работата по случая.
Полицейската акция по линия на документните престъпления, свързани със съставяне и разпространение на неистински документи за самоличност и други удостоверителни документи, е извършена от служители на ГДБОП в Пловдив и Бургас.
Около 21:30 часа вчера в ресторант в Пловдив е задържан Д.Д./50 г/. Той е с множество съдебни и криминалистически регистрации за изготвяне на неистински парични знаци, изготвяне на неистински официален документ и образуване и ръководене на организирана престъпна група. При извършения му личен обиск са открити и иззети 3 мобилни телефона и 3 SIM – карти, флаш памет, 7 паспортни снимки на двама мъже. На адреса в Пловдив, обитаван от задържания и от 28-годишният В.А., са намерени и иззети 2 ламинатора, голямо количество фолио за залепване и ламиниране, хартия формат А4 в розов и син цвят, принтер, силиконов лист, служещ за изготвяне на печати, 15 мастилени тампони, хартия на гилотина, 21 CD, безцветно флуорисцентно мастило, 7 мобилни телефона, 7 SIM карти. В.А. също е с криминалистически и съдебни регистрации за разпространение на наркотични вещества с участие в организирана престъпна група.
Действия по разследването са извършени и в апартамент, намиращ се в ж.к „Тракия” в Пловдив, обитаван от 41-годишният Г. К, също с много криминалистически и съдебни регистрации. Оттам са намерени и иззети 3 хард диска, флаш памет, 2 принтера, 44 CD, телефон и SIM – карта, имащи отношение към престъпната дейност.
В хода на операцията е проверен и адрес в гр. Свети Влас, община Несебър – комплекс „Манастира”, откъдето са намерени и иззети други доказателства. В.А и Г.К. също са задържани за срок от 24 часа.
Продължават процесуалните действия на няколко адреса на територията на Пловдив и спрямо други лица, съпричастни към престъпната дейност на задържаните, под наблюдението и ръководството на районната прокуратура.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети