Областният призова чиновниците да се включат в акцията по кръводаряване

DenNews.bg
14.09.2012
размер на текста:

Областният управител на Кюстендилско Владислав Стойков изпрати писма до всички териториални структури на държавната администрация с призив за кръводарителство. Днес в цялата страна се провежда акция по кръводаряване, поради появилия се недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О.
Кръв и кръвни продукти в момента не достигат в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения. Всички, които желаят да дарят кръв могат да направят това на следните места:
1.МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ град Кюстендил:
• Всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа.
• Съботи и неделя от 09.00 до 14.00 часа.
2. МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – общинска болница град Дупница
• Всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа
• Събота и неделя от 09.00 до 14.00 часа

От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност.
При желание на кръводарители от други населени места от област Кюстендил може да бъде подсигурен изнесен медицински екип при осигурена група от минимум 5 лица кръводарители и осигурено помещение за кръводаряване.
При осигурена група кръводарители от една институция могат да се свържат с кръводарителските центрове, кога да бъде извършена процедурата по кръводаряване. За контакти МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ град Кюстендил +359/78550241.

Служители от Областна администрация Кюстендил също ще се включат в акцията по кръводаряване.
Над 10 дарители са се включили в акцията днес в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети