Известни лица застанаха против синьо-зелената зона в София

DenNews.bg
13.09.2012
размер на текста:

Музиканти и актьори в лицето на Теди Кацарова, Дичо и Христо Чешемджиев, също се обявиха против новите правила за паркиране в центъра на София, съобщи btvnews.bg.
Недоволството на хората живеещи в центъра се засили, след като стана ясно, че за да паркират колите си, те трябва да плащат нови, по-високи винетни такси.
„Моето наказание е, че живея в центъра на София. Винаги търсим къде да паркираме, а сега ни се налага и нов винетен стикер,” каза актьорът Христо Чешмеджиев. „Плащам си данъците, общината трябва да осигури подходяща инфраструктура, където да си паркирам колата.” „Вместо молове трябваше да се строят паркинги,” добави Чешмеджиев.
„Нека не сме принудени да шмекеруване,” каза Теди Кацарова и призова да няма произволи.
Според певеца Дичо, общината рекетира хората. „Ще протестираме до последно,” заяви изпълнителят.
Според общинския съветник на ГЕРБ Валя Чилова обаче, новите правила за паркиране в София не дискриминират столичани. „Не делим хората на живеещи в центъра и крайните квартали,” заяви съветничката. „Работим по тази наредба повече от две години и половина. Изчакахме най-подходящия момент, след като вече има буферни паркинги, велоалеи.”
„Не сме измислили топлата вода,” заяви Чилова и подчерта, че политиката на общината е единственият начин за ограничаване на трафика в центъра на града
„Улицата не е паркинг. Трябва да променим навиците си,” призова Чилова.
Днес отново несъгласните с направените промени ще излязат да протестират срещу синьо-зелената зона в София.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети