Удариха първа копка на нова канализация в Стоб

Столичен консорциум има 4 месеца да изгради 11 километра мрежа в кочериновското село

Десислава Панайотова-Янкова
12.09.2012
размер на текста:

Минков разби бутилка шампанско в кофата на багера. Снимки: dennews.bg

Кметът на Кочериново Иван Минков удари първа копка на новата канализационна мрежа в най-голямото село в общината Стоб. По традиция Минков разби и бутилка шампанско в кофата на багера на фирмата изпълнител, която ще има четири месеца да изгради мрежа от 11 километра.
Проектът е на стойност 4 640 830 лв. и се финансира по Оперативна програма „Развитие на селските райони”. Изпълнител на проекта е столичният консорциум „ПСТ-Юнивърсъл”, в който влизат фирмите „ПСТ Холдинг” и „Нова техно билдинг”. 33-ма работници ще се включат в изграждането на обекта.

Отец Димитър отслужи молебен за здраве.


„Точно година и половина ни бяха нужни за да приключим всички процедури по проекта. Знаете, че това беше едно от предизборните ми обещания и днес съм радостен, че слагаме началото на изпълнението му. Сега пожелавам на фирмата да се справи в срок и изграденото да отговаря на европейските изисквания за качество”, посочи кметът Иван Минков, като отбеляза още, че за по-малко от година в общината са влезли 12 милиона лева от европейски програми.
 

Двепутатът Валентин Микев и зам.-областният Гергана Михайлова (вдясно) бяха сред гостите.

Депутатът Валентин Микев, който бе гост на откриването, определи проекта като амбициозен и посочи, че той ще подобри не само живота на местните хора, но и на туристите, които посещават селото в подножието на феноменалните Стобски пирамиди.
Зам.-областният управител на Кюстендилско Гергана Михайлова пък поздрави екипа, разработил проекта и пожела на общината още много спечелени проекти, които да бъдат полезни за гражданите.
Молебен за здраве и успех на начинанието отслужи отец Димитър от Стоб, а накрая бе раздадена и питка с мед.
Сред гостите на събитието днес бе и кметът на Мурсалево Робертино Киров, за когото церемонията се оказа генерална репетиция, тъй като утре първа копка ще бъде ударена и на нова канализация в неговото село.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети