Специализирана прокуратура разпореди проверка за рекета в синята зона на Дупница

dennews.bg
11.09.2012
размер на текста:

Специализираната прокуратура разпореди проверка по жалбата на адвокат Йорданка Божкова за рекета в синята зона на Дупница. С постановление от 30-и август прокурор Дукова постановява да започне проверка от полицията, а държавното обвинение в Дупница да се заеме по компетентност със сигнала на адвокат Божкова.
Жалбата си за рекет и организиране на престъпна група бе внесена от адвокат Божкова срещу управителя на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” на 17-и август, а конкретният повод се оказа поставянето на скоби на автомобила й, спрян на тротоара пред кантората. Това бе направено от инкасатори на предприятието, които след това освободиха колата срещу глобата от 10 лева.
В жалбата си адвокат Божкова изтъква, че в този случай служителите на общинското предприятие изземват функциите на органите на МВР,тъй като по Закона за движение по пътищата, това е в правомощията само на униформените. С тази част от жалбата на адвокат Божкова трябва да се заеме полицията в Дупница.
Що се отнася до частта от жалбата, в която адвокат Божкова визира чл. 321, ал.1 т.2 от Наказателния кодекс за рекет и организиране на престъпна група, то прокуратурата в Дупница трябва да се заеме със събирането на доказателства.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети