Инкасатори от „Паркинги и гаражи” напускат масово, изпадат в депресии от шефката си Елена Малчева

dennews.bg
10.09.2012
размер на текста:

Инкасатори от общинското предприятие "Паркинги и гаражи" в Дупница напускат масово, подгонени от психическия тормоз, на който са подложени от управителката Елена Малчева, непрекъснатите скандали с граждани, както и непосилното 10-часово работно време.
Служители от предприятието, пожелали да запазят анонимност по обясними причини, се обадиха в редакцията на dennews.bg., за да се оплачат и подадат сигнал за нечовешките условия, при които са принудени да работят.На първо място те са принудени да търпят непрекъснатите изблици на шефката си Елена Малчева, която сменя разпорежданията си в движение. Психическият тормоз, на който са подложени от нейна страна, е причина един от служителите да изпадне в депресия и да подаде молба за напускане. И той, както и останалите му колеги са били заплашвани от Малчева, че тя ще подпише заповед за дисциплинарно уволнение и щяла да се погрижи „никъде повече да не си намерят работа в този град”.
Честа практика е устните заповеди да се менят по няколко пъти на ден, а инкасаторите да изпадат в ситуации, в които да са между чука и наковалнята. Спорове, възникнали с граждани, се решават според конкретната ситуация като разпорежданията на Малчева са според човека насреща и доколко той е запознат с правата си. Всичко това се случва пред погледите на дупничани, които стават често свидетели на скандали между собственици на автомобили, инкасатори и застаналата между тях Елена Малчева в ролята на арбитър според ситуацията. Служителите от предприятието са принудени дори да слагат скоби на паркирани на тротоари авмтомобили, което е извън техните правомощия. Това е и причината двамата мъже, отговарящи точно за тази част от работата на предприятието, да напуснат.
Друга причина инкасаторите да бягат от предприятието е работното им време. Те стоят на постовете си от 8 сутринта до 18 следобяд. А трудовите им договори, под които са се подписали и те, и Елена Малчева, са за 8 часов работен ден. От 2 месеца нещата били малко променени, като Малчева ги пускала за по 15 минути почивка, като им пращала колеги за заместници.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети