Прокуратурата разпореди допълнителна проверка на община Дупница за ромски рожден ден

DenNews.bg
07.08.2012
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница разпореди допълнителна проверка на общината заради издадено разрешително за шумен ромски рожден ден. Говорителят на държавното обвинение Емил Павлов обясни, че при поискана справка от страна на прокуратурата, общината е представила недостатъчен брой документи, от които да стане ясно как и защо е било разрешено на ромска фамилия в квартал Гиздова махала да празнува до 2 часа през нощта и да притеснява жителите на жк „Бистрица”.
Прокуратурата в Дупница се самосезира и започна проверка срещу община Дупница след статията ни от 29-и юни.
Оказа се, че ромското семейство си е позволила този лукс след иначе установения с наредба срок до 22 часа, след като майката е подала заявление още на 25-и юни. Специално назначена комисия е била и на посещение при съседите на ромското семейство на улица „Люляк”, обясни пиарът на общината Даниела Годинова.
Под съставен протокол те поставили и подписите си, че са съгласни рождения ден да продължи и след 22 ч. Самото разрешение от общината е издадено на 27-и юни, като в него е упоменато, че след 22 ч. трябва да се ограничи звука и да не се допуска нарушаване на обществения ред.
След многократни обаждания от страна на изнервени до краен предел жители на жк „Бистрица” полицейски патрул е посетил шумния купон, но празнуващите бяха предупредени, без да им се съставят актове.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети