Заведение на Джинката спука водопровод, жк „Бистрица” без вода 24 часа

DenNews.bg
07.08.2012
размер на текста:

Часове бяха нужни за отстраняване на аварията, не е ясно как заведението се е озовало върху водопровода. Снимки: dennews.bg

Спукан водопровод остави без вода целия жк „Бистрица” близо денонощие. Причина за голямата авария и мъките на близо 6-те хиляди домакинства в най-големия квартал в Дупница се оказа изградената върху уличен водопровод пристройка на едно от култовите заведения в квартала, собственост на Николай Зарев-Джинката. Водопроводът се е спукал под тежестта на постройката, са установили аварийните екипи на ВиК. За възстановяване на щетите се наложи да бъдат изкопани огромна дупка и тунели в самото заведение.

Тунел е прекопан в пода на заведението.


Управителят на ВиК инж Александър Перухов обясни, че донякъде кризисната ситуация с липсата на вода е била спасена с водоноска. Късно снощи десетки жители на квартала извиха опашки пред специализираната машина, за да си наточат вода за пиене и миене.
 

Хората се възползваха от осигурената от ВиК водоноска.

Как и кой е позволил, и дали въобще има разрешение заведението да бъде построено върху тази важна част от водопровода на жк "Бистрица", Перухов не можа да отговори. Не пожелаха да отговорят и собствениците, според които не е станало кой знае какъв проблем и не разбираха кой чак толкова се е оплаквал от липсата на вода в тези горещини.
Днес към обяд аварията бе отстранена, но без вода останаха двата най-близки до заведението блока, в които живеят около 150 семейства.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети